Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z sadzonym jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300 gram
sól 1\3 łyzeczki
masło 2 łyzki
bułka tarta pikantna 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
masło do smażenia 1 łyzeczka
wędlina 2 plastry
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z sadzonym jajkiem

Kroki postępowania

1
Fasolkę myjemy, czyścimy-odcinamy końcówki.
Krok 1 - Fasolka z sadzonym jajkiem foto
2
Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 15-20 minut.
Krok 2 - Fasolka z sadzonym jajkiem foto
3
W rondelku roztapiamy masło, dodajemy bułkę tartą. Mieszamy składniki.
Krok 3 - Fasolka z sadzonym jajkiem foto
4
Ugotowaną fasolkę przekładamy na talerz. Polewamy masłem z bułką tartą.
Krok 4 - Fasolka z sadzonym jajkiem foto
5
Jajko smażymy z 2 plastrami szynki. oprószamy solą i pieprzem. Usmażone jajko układamy na fasolce. Smacznego :)
Krok 5 - Fasolka z sadzonym jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.08.2014 09:27
ciekawy pomysł, wypróbuję
asiczekz 13.08.2014 08:52
wygląda przepysznie
Seba 12.08.2014 23:27
Pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak