Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 puszka
pomidory 1 puszka
cebula biała 1 sztuka
kiełbasa śląska 3 sztuka
ketchup pikantny 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z pomidorami

Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w cienkie paski i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy do nich odcedzoną białą fasolę i puszkę pomidorów. Całość smażymy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dokładamy także koncentrat pomidorowy i pikantny ketchup. Dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze chwilę.
Jemy samą lub z dowolnym dodatkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 05.02.2015 11:07
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak