Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z kiełbaską

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 60 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kiełbasa śląska 30 dkg
oliwa 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z kiełbaską

Umytą fasolkę zalać wodą i pozostawić na noc. Dodać kostkę warzywną. Gotować pod przykryciem. Kiełbaskę pokroić, usmażyć na oliwie. Dodać do fasolki. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować razem. Kiedy fasolka będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy. Mąkę rozprowadzić z niewielkiej ilości zimnej wody.Wlać do fasolki. Wymieszać. Zagotować. Fasolkę doprawić do smaku. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 26.04.2015 11:53
Mmm uwielbiam takie swojskie zupki :)
marcia7 25.04.2015 23:35
pyszna jest
IKrakowianka 25.04.2015 22:07
bardzo lubię
Megg 25.04.2015 21:42
smaczny obiadek
Janina 25.04.2015 21:23
Pyszności;)
gosia1988 25.04.2015 20:46
Jedno z moich ulubionych dań :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak