Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa znad Adriatyku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 80 dag
makaron
cebula czerwona 2
oliwa 3/4 szklanki
natka pietruszki
Bazylia suszona Prymat
przecier pomidorowy 6 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa znad Adriatyku

Fasolkę myję i ścinam ogonki, wrzucam do wrzącej i osolonej wody. Gotuję bez przykrycia tak długo aż zmięknie.
W garnku smażę cebule na złoty kolor. Cebula najlepiej gdy jest pokrojona w kostkę. Następnie dodaję przecier pomidorowy i smażę jeszcze przez kilka minut.
Po tym czasie dodaję do tego garnka odcedzoną fasolkę szparagową i pokrojoną natkę pietruszki. Gotuję na lekkim ogniu jeszcze przez około 10 minut, mieszam od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodaję bazylię, sól i pieprz.
W oddzielnym garnku gotuję dowolnie wybrany makaron (ja wybrałam świderki) według przepisu z opakowania.

Na talerz wykładam makaron a następnie fasolkę i posypuję pietruszką.

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 11.03.2014 00:52
Lubię taką :-)
w mojej kuchni 08.02.2014 01:17
same przysmaki z fasolki
Sylwia26 23.07.2013 16:14
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak