Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem. Ciekawe połączenie. Nie miałem czerwonej papryki, więc dodałem zieloną, którą otrzymałem z domowego ogrodu znajomej. Polecam! Smakuje świetnie.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • wołowina

    250 gramów
  • fasolka szparagowa

    250 gramów
  • makaron udon

    250 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • papryka

    1 sztuka
  • pomidory

    2 sztuki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    3 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę umyłem, odciąłem końcówki i ugotowałem.
Na patelni rozgrzałem olej, włożyłem posiekaną cebulę, czosnek i po chwili pokrojoną w paski wołowinę. Smażyłem do miękkości mięsa. Następnie dodałem pokrojoną oczyszczoną paprykę, pomidory, fasolę i przyprawy.

Całość dusiłem przez około 15 minut.

Makaron zalałem wrzątkiem. Odcedziłem minutę przed czasem (zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu).

Makaron dodałem do całości i dokładnie połączyłem składniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat