Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem. Ciekawe połączenie. Nie miałem czerwonej papryki, więc dodałem zieloną, którą otrzymałem z domowego ogrodu znajomej. Polecam! Smakuje świetnie.

Składniki:

Składniki:

wołowina 250 gramów
fasolka szparagowa 250 gramów
makaron udon 250 gramów
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
papryka 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

Fasolkę umyłem, odciąłem końcówki i ugotowałem.
Na patelni rozgrzałem olej, włożyłem posiekaną cebulę, czosnek i po chwili pokrojoną w paski wołowinę. Smażyłem do miękkości mięsa. Następnie dodałem pokrojoną oczyszczoną paprykę, pomidory, fasolę i przyprawy.

Całość dusiłem przez około 15 minut.

Makaron zalałem wrzątkiem. Odcedziłem minutę przed czasem (zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu).

Makaron dodałem do całości i dokładnie połączyłem składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak