Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 400 g
pomidory bez skóry 2 szt
czosnek 4 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

Fasolkę obgotować w lekko osolonej wodzie, aż będzie miękka. Odcedzić i przestudzić. Pomidory pokroić w kostkę i przesmażyć w garnku na niewielkiej ilości oleju, kiedy już całkiem się rozgotują dodać ketchup, doprawić solą oraz chili. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Sosem polać fasolkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 08.01.2013 21:55
lubię to
Noruas 08.01.2013 21:15
sos tradycyjny, ale z fasolką go jeszcze nie jad,łam :)
Goya 08.01.2013 21:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak