Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i z sezamem.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 400 g
pomidory 3 sztuki
ser feta 270 g
ziarna sezamu 4 łyżki
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Porada

Nakładając sobie tą przekąskę nabierać całość sięgając samego spodu,by nałożyć sobie wszystkie składniki,by nie pominąć żadnej można by powiedzieć warstwy,bo wszystkie składniki razem zestawione smakują najsmaczniej.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i z sezamem.

Żółtą fasolkę szparagową opłukać i poodcinać z niej ogonki,końcówki,a następnie ugotować ją w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę odcedzić na sitku lub durszlaku. Nieco przestudzoną ugotowaną fasolkę przełożyć do naczynia, w którym będzie podawana całość. Pomidory pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu fasolki (ja użyłam tak zwanych pomidorów śliwkowych, ale można wykorzystać dowolną odmianę pomidorów). Fasolkę i pomidory oprószyć pieprzem i ziołami prowansalskimi. Fetę pokroić w kostkę, rozdrobnić na mniejsze kawałki i przełożyć na fasolkę z pomidorami. Na patelnię wlać odrobinę oliwy z oliwek i podsmażyć, podprażyć na niej sezam aż się zarumieni. Przełożyć ciepły jeszcze sezam na fetę, na wierzch całości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 07.10.2014 09:43
Fajna przekąska :-)
berys18 06.10.2014 17:23
smaczne połączenie
Ania96 06.10.2014 07:57
ciekawa propozycja wykorzystania fasolki szparagowej :)
Czyki 05.10.2014 19:07
O jak mi by takie danie smakowało :)
Krzysztof15 05.10.2014 17:36
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak