Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z marchewką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
marchewka 20 dag
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Porada

Fasolka szparagowa z marchewką to bardzo smaczny dodatek do obiadu na ciepło. W sam raz na chłodne, jesienne dni.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z marchewką

Fasolkę szparagową umyć, pokroić i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, osączyć. Marchewkę obrać i pokroić w pół-krążki, wsypać do garnka, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości. Pół miękką marchewkę połączyć z osączoną fasolką, dodać szczyptę soli i surowe masło. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami, gotować przez kilka minut.

Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 22.07.2016 12:29
Ależ pięknie podane!
wyattearp 17.01.2016 19:02
super jedzonko
MałaMi89 17.01.2016 14:49
Uwielbiam takie dania :) a z fasolką - kocham :)
cukiereczek 17.01.2016 11:21
takie warzywka to ja lubię
gosia56 17.01.2016 11:05
Super warzywka;)
Maridka19 17.01.2016 05:33
bardzo pyszne jedzonko
wwwiolka 16.01.2016 21:04
Bardzo fajny przepis.
Bernadeta1 16.01.2016 20:57
smaczny dodatek do obiadu
olkaaa 16.01.2016 20:57
bardzo lubię
ilka01 16.01.2016 20:14
pyszota....:)
bertpvd 16.01.2016 20:09
przepiękne danie !
IKrakowianka 16.01.2016 19:37
wygląda mega apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak