Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kurkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
kurki 300 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
sól
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kurkami

Fasolką umyć, odciąć końcówki. Przekroić na pół. Gotować ok. 15min na małym ogniu w osolonym wrzątku. Odcedzić.

Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać umyte i oczyszczone kurki, dusić ok. 10minut na małym ogniu, często mieszając. Połączyć z fasolką, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do miski, skropić octem balsamicznym i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 14.09.2013 23:08
wspaniałe danie!!
Iwusia 09.09.2013 20:21
wspaniałe połączenie
adelajda 09.09.2013 16:58
na pewno smaczna sałatka :)
IwonaDD 09.09.2013 16:55
to musiał być pyszny duet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak