Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kurczakiem i czarnym sezamem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300-350 g
fasolka szparagowa 300 g żółta i zielona - mieszanka
oliwa 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
sezam czarny
szczypiorek usiekany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kurczakiem i czarnym sezamem

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości na parze.
Ugotowaną fasolkę przekładamy do miski.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z kurczakiem i czarnym sezamem  foto
2
Kurczaka myjemy, kroimy w większą kostkę. Patelnie smarujemy oliwą,
wrzucamy kurczaka i oprószamy przyprawą, całość zarumieniamy na złoto
(delikatnie podlewam wodą).
Krok 2 - Fasolka szparagowa z kurczakiem i czarnym sezamem  foto
3
Kurczaka dodajemy do fasolki - mieszamy.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z kurczakiem i czarnym sezamem  foto
4
Przekładamy na talerz, oprószamy czarnym sezamem.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z kurczakiem i czarnym sezamem  foto
5
Podajemy oprószając szczypiorkiem.
Krok 5 - Fasolka szparagowa z kurczakiem i czarnym sezamem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 08.12.2015 21:01
Bardzo fajna propozycja
Gracer 08.12.2015 19:42
lubię takie dania
Kasnaj 08.12.2015 19:31
smaczne danie
Konczi 08.12.2015 16:41
Dziękuję i polecam :)
sliwka 08.12.2015 16:35
Fajny przepis;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak