fasolka szparagowa z czosnkiem i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    700 g
  • boczek

    5 plasterków
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • cebula

    1/2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę wrzucić na osolony wrzątek, gotować około 8 minut. Cebulę i boczek drobno pokroić, Podsmażyć. Wrzucić fasolkę i rozgnieciony czosnek. Wsypać bułkę tartą, kucharka i pieprz. Chwilę podsmażać razem, aż bułka się zarumieni. Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gracer 02.10.2013 22:01
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat