Fasolka szparagowa w zalewie octowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na fasolkę

  • fasolka szparagowa

    1 kg

Zalewa

  • woda

    3 szklanki
  • ocet

    1 szklanka
  • sól

    1 lyżka
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka szparagowa w zalewie octowej foto
Fasolkę obieramy, myjemy, przekrawamy na połówki
Krok 2 - Fasolka szparagowa w zalewie octowej foto
Gotujemy w osolonej wodzie kilka minut, do miękkości, po czym odcedzamy.
Krok 3 - Fasolka szparagowa w zalewie octowej foto
Skladniki na zalewe mieszamy i gotujemy. Zalewę studzimy.
Krok 4 - Fasolka szparagowa w zalewie octowej foto
Ukladamy fasolkę w sloikach i zalewamy wystudzonym plynem. Mozna zapasteryzowac.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 30.07.2016 21:58
dobry pomysł
agnieszka214 30.07.2016 18:31
Na zimę jak znalazł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat