Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w bułce tartej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kilogram
sól 2 łyżki
cukier 1 łyża
masło 0,5 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w bułce tartej

Na samym początku płuczemy fasolkę szparagową oraz odcinamy ogonki. Następnie fasolkę zalewamy wodą i dodajemy do niej sól oraz cukier. Gotujemy około 10-15 min. W tym czasie na patelni topimy mało. Dodajemy do niego bułkę tartą i rumienimy. Ugotowaną fasolkę odcedzamy a następnie dorzucamy do bułki tartej. Wszystko razem dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę razem smażymy. Fasolkę podajemy na ciepło jako dodatek do dania głównego lub jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak