Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w bułce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
sól do smaku 1 łyżka
cukier 1 łyżka
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w bułce

Kroki postępowania

1
Fasolkę myjemy, odcinamy ogonki i ewentualnie przecinamy na pół. Gotujemy w wodzie z solą i cukrem aż będzie miękka. Odcedzamy.
Krok 1 - Fasolka szparagowa w bułce foto
2
na patelni roztapiamy 2 łyzki masła.
Krok 2 - Fasolka szparagowa w bułce foto
3
przekładamy do masła odcedzoną fasolkę.
Krok 3 - Fasolka szparagowa w bułce foto
4
wsypujemy bułkę tartą . Podsmażamy wszystko razem tak by bułką ładnie oblepiła fasolkę ewentualnie można dosolić jeżeli potrzeba.
Krok 4 - Fasolka szparagowa w bułce foto
5
Ciepłą podajemy na talerzu i posypujemy bułką która pozostała na patelni.
Krok 5 - Fasolka szparagowa w bułce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.09.2014 10:33
ja tez taką robię i lubię :-)
bhb8 11.09.2014 23:14
lubię taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak