Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA SZPARAGOWA W BIAŁYM SOSIE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 400 gram
olej roślinny 15 gram
cebula biała 80 gram
mąka 20 gram
mleko 2% 200 ml
makaron kokardki 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA SZPARAGOWA W BIAŁYM SOSIE

1. Gotujemy fasolę szparagową w osolonej wodzie. Ma być al dente.
2. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę, lekko solimy, dodajemy mąkę i zasmażamy. Ostrożnie dodajemy mleko, cały czas mieszając, by sos nie miał grudek. Gdy fasola się ugotuje dodajemy ją do sosu i mieszamy.
3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Podajemy z gotowym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 20.01.2013 11:48
Rewelacja
safcia 20.01.2013 10:50
tak jeszcze nie jadłam
ONY_za_kare 20.01.2013 09:06
pychotka
Silver Teaspoon 20.01.2013 07:42
smacznie
Vanilla
Vanilla 20.01.2013 00:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak