Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa pomidorowo-czosnkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa żółta 500 g
sól do smaku
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
przyprawa w płynie do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa pomidorowo-czosnkowa

Fasolkę przebrać,odciąć końcówki, umyć i przełożyć do dużego garnka - zalać gorącą wodą, posolić i ugotować al dente. Odcedzić.
W garnku rozpuścić masło, dodać koncentrat pomidorowy i płynną przyprawę do zup - wszystko dokładnie wymieszać i doprawić dużą ilością pieprzu oraz czosnkiem. Włożyć gorącą fasolkę i potrząsać garnkiem, aż cała pokryje się sosem.

Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 07.09.2016 16:38
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak