Fasolka szparagowa pomidorowo-czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    żółta 500 g
  • sól do smaku

  • masło

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • przyprawa w płynie

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • czosnek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę przebrać,odciąć końcówki, umyć i przełożyć do dużego garnka - zalać gorącą wodą, posolić i ugotować al dente. Odcedzić.
W garnku rozpuścić masło, dodać koncentrat pomidorowy i płynną przyprawę do zup - wszystko dokładnie wymieszać i doprawić dużą ilością pieprzu oraz czosnkiem. Włożyć gorącą fasolkę i potrząsać garnkiem, aż cała pokryje się sosem.

Podawać jako dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia.s 07.09.2016 16:38
fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat