Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa (mrożona) 50 dkg
oliwa 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
biodrówka 50 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa po francusku

Mięso ugotować w 2 szklankach osolonej wody z listkiem laurowym, następnie wyjąć je , ostudzić, oddzielić od kości i pokroić w kawałki. Wywar z mięsa przecedzić i ugotować w nim fasolkę. Pod koniec gotowania włożyć mięso, przyprawić pieprzem i gotowac jeszcze 10 minut. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, dodać ją do fasoli i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 21.07.2012 10:48
ja jem samą
andżelika1 20.07.2012 22:29
Podaję ją z ziemniaczkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak