Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na zimę

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa dowolna ilość
woda 1 l
Kwas cytrynowy Prymat 1 szczypta
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na zimę

Słoiki wyparzamy lub sterylizujemy w piekarniku w 100 stopniach C przez 15 minut.
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki.
W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą i łyżeczką cukru. Do wrzątku wrzucamy fasolkę i gotujemy aż będzie półtwarda. Fasolkę przekładamy do wysterylizowanych słoików.
W garnku zagotowujemy wodę z solą, cukrem i kwaskiem. Na każdy litr wody dosypujemy po łyżeczce soli i cukru oraz szczyptę kwasku cytrynowego (około 1/8 łyżeczki).
Gorąca zalewą wypełniamy słoiki. Zakręcamy. Pasteryzujemy na sucho przez 15 minut w piekarniku nastawionym na 100 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 02.08.2016 22:29
dziękuję za miłe komentarze
noninka77 30.07.2016 21:34
Zimą jak znalazł :)
dodi 30.07.2016 15:33
fajny przepis
Futka 30.07.2016 12:27
Idealna na zimę :D
bertpvd 30.07.2016 12:10
super pomysł :)
Maridka19 30.07.2016 11:38
Musi być pyszne :)
Konczi 30.07.2016 11:16
jeżeli jest tak pyszna jak wygląda to smaki lata zimą cieszą :)
jagoda5913 30.07.2016 10:36
warto wypróbować
gosia56 30.07.2016 10:26
Super fasolka;) ale jakoś nie jestem przekonana co do dodatku kwasku cytrynowego tylko raz dodałam fasolka zrobiła się twarda nie do jedzenia .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak