Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na sposób węgierski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 800 g
smalec 100 g
mąka 1 łyżka
cebula
ząbki czosnku 2
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana 12% 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
sól
ocet
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na sposób węgierski

Umytą i oczyszczoną fasolkę pokroiłem na równe 2-3 cm kawałki. Ugotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem na drobno i zeszkliłem na smalcu. Oprószyłem mąką i zrumieniłem na złoto. Zdjąłem z ognia , dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekana natkę pietruszki. Dodałem szczyptę papryki. Rozprowadziłem zimna wodą i połączyłem z ugotowana fasolką . Zabieliłem śmietaną , dodałem łyżkę cukru z octem . Doprowadziłem do wrzenia . Posypałem słodka papryką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 08.11.2014 18:56
apetycznie wygląda
Wafelek2601 08.11.2014 18:07
Bardzo smaczne danie
Pani Domu 08.11.2014 17:38
super pomysł, wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak