Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa inaczej

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 40 dag
boczniaki 15 dag
masło 3 łyżki
płatki kukurydziane 4 łyżki
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku

Porada

Fasolkę szparagową z boczniakami podawać na ciepło

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa inaczej

Kroki postępowania

1
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli, osączyć i pokroić na kawałki.
Krok 1 - Fasolka szparagowa inaczej  foto
2
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w paski.
Krok 2 - Fasolka szparagowa inaczej  foto
3
Masło rozgrzać w woku, wsypać grzyby i podsmażyć
Krok 3 - Fasolka szparagowa inaczej  foto
4
.Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane i delikatnie przyrumienić.
Krok 4 - Fasolka szparagowa inaczej  foto
5
Połączyć z fasolką,.
Krok 5 - Fasolka szparagowa inaczej  foto
6
Doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać
Krok 6 - Fasolka szparagowa inaczej  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.11.2014 23:42
fantastyczny pomysł !!! zabieram przepis do mojej księgi :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak