Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szpaagowa z bułką tartą i śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
czosnek 2 ząbki
masło 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szlanka
śmietana 18 proc 200 ml
cukier
sól i pieprz

Porada

Dodatek śmietany do fasolki nadaje jej całkiem nowego , lekko kwaśnego smaku , czosnek zaś go podkręca i nadaje charakteru.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szpaagowa z bułką tartą i śmietaną

Kroki postępowania

1
Z fasolki szparagowej odciąć końce , umyć. Fasolkę ugotować na miękko z dodatkiem soli i cukru.
Krok 1 - Fasolka szpaagowa z bułką tartą i śmietaną foto
2
W między czasie ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć parę sekund czosnek a następnie dodać bułkę tartą , wymieszać.
Krok 2 - Fasolka szpaagowa z bułką tartą i śmietaną foto
3
Fasolkę szparagową odcedzić , przełożyć z powrotem do garnka , osuszyć nad ogniem. Dodać bułkę tarta , wymieszać. Następnie dodać śmietanę oraz pieprz , ponownie wymieszać. Podawać jako dodatek do mięs , ryb lub jako samodzielne danie
Krok 3 - Fasolka szpaagowa z bułką tartą i śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 12.08.2015 16:18
ciekawa propozycja, nie pomyślałabym o śmietanie
Pani Domu 12.08.2015 16:13
nigdy nie dodawałam śmietany, ciekawy pomysł
Jadwiga/Jaga85 12.08.2015 16:05
Bardzo lubię!!!
Anna133 12.08.2015 10:04
proste i pyszne na obiad
w mojej kuchni 12.08.2015 09:13
pyszne jedzonko
Konczi 12.08.2015 07:46
wygląda bardzo apetycznie
Futka 12.08.2015 05:31
Świetna i wyśmienita fasolka :)
Justyna Jussstiii 12.08.2015 00:33
ja też nie jadam :)
pestka 11.08.2015 23:45
to ciekawa propozycja - ze śmietaną jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak