Fasolka po polsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka biała

    1 puszka
  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • papryka żółta

    1
  • papryka czerwona

    1
  • cebula

    2
  • pomidory

    5
  • marchewka

    1
  • pietruszka

    1
  • boczek

    20 dkg
  • kiełbasa śląska

    0,5 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • pieprz

  • sól

  • majeranek

  • tymianek

  • lubczyk

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka po polsku foto
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni do momentu zrumienienia i przekładamy do garnka. Z kiełbaski zdejmujemy skórkę, także koimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do boczku. Paprykę, cebulę,marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę. Następnie przekładamy do garnka.Wszystko podlewamy litrem wody.
Krok 2 - Fasolka po polsku foto
Dodajemy liść laurowy, ziele i pozostałe przyprawy. Dusimy do miękkości. Następnie dodajemy fasolkę z puszek oraz pokrojone pomidory i gotujemy.
Krok 3 - Fasolka po polsku foto
Podajemy z pieczywem. Idealna potrawa na chłodniejsze dni. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 22.11.2013 11:11
bardzo lubię
Kasia36 07.10.2013 21:12
Smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat