Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
czosnek z chili 4 ząbki
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po grecku

Fasolkę szparagową myjemy i obcinamy końcówki.
Do rondla lub głębokiej patelni wlać oliwę, wycisnąć przez praskę 4 ząbki czosnku z chili i lekko podsmażamy. Na czosnek wrzucamy fasolkę szparagową i podlewamy wodą, niecałą szklankę. Dusimy pod przykryciem do miękkości jakieś 10-15 min, dolewając wody w razie by zbyt szybko wyparowała cała. Po tym czasie solimy i pieprzymy. Siekamy natkę pietruszki i posypujemy ją fasolkę. Dusimy jeszcze około 3-5 minut. Można podawać jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak