Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z fasolką szparagową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 200 gram
fasolka szparagowa 150 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majeranek
Papryka ostra mielona Prymat
kostka rosołowa 1
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
kiełbasa 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z fasolką szparagową

Fasolę jaś zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby napęczniała. Odcedzamy i przekładamy do garnka, po czym zalewamy wodą, wsypujemy sól, pieprz oraz majeranek do smaku i gotujemy do miękkości. Fasolkę szparagową obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki.
Gotujemy w dwóch szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej do miękkości, odcedzamy. Fasolkę szparagową dodajemy do ugotowanej fasoli jaś.
Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do fasoli. Mieszamy, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.01.2016 16:34
ciekawy pomysł
misia123410 10.01.2016 13:08
Bardzo apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak