Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku wg Gosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
przecier pomidorowy 200 gram
pieczarki 4 sztuki
marchew 2 sztuki
cebula 2 sztuki
kiełbasa 2 laski

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku wg Gosi

Kroki postępowania

1
Fasolę namaczamy w garnku z odrobiną soli, ja zostawiłam na całą noc. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Fasolę gotujemy w wodzie w której była moczona
Krok 1 - Fasolka po bretońsku wg Gosi foto
2
cebulę obieramy i kroimy w kostkę, marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dusimy na patelni cebulę , dodajemy pieczarki i marchew. Wszystko dodajemy do gotującej się fasoli. Kiełbasę( ja użyłam podwawelskiej)kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miękkiej fasoli. Parę minut wszystko razem gotujemy, doprawiamy przecierem pomidorowym , pieprzem , solą, papryką słodką
Krok 2 - Fasolka po bretońsku wg Gosi foto
3
Najlepiej smakuje z pieczywem, smacznego
Krok 3 - Fasolka po bretońsku wg Gosi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 20.01.2014 15:48
lubię fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak