Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 szt.
kie?basa podwawelka 700 gram
koncentrat pomidorowy 1 szt.
li?? laurowy
Majeranek suszony Prymat
sól
boczek wędzony 300 gram
fasola Jaś 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku od Hamrocyka

Fasolk? namoczy? na noc w przegotowanej wodzie lub co najmniej 6 godzin przed gotowaniem .Namoczon? fasolk? ugotowa? a? do mi?kko?ci z majerankiem , zielem angielskim i li?ciem laurowym.Kie?bas?,boczek i papryk? pokroi? na w kostk? i podsma?y?.Wrzuci? do ugotowanej fasolki , doda? koncentrat pomidorowe , dobrze wymiesza? , pogotowa? wszystko razem jeszcze z 10 minut , doprawi? wedle uznania do smaku .Podawa? z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 07.09.2012 09:51
uwielbiam fasolk? po breto?sku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak