Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 200 g
boczek wędzony 200 g
kiełbasa podwawelska 500 g
przecier pomidorowy 1 słoiczek
cebula 1 szt
sól i pieprz 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolkę płuczemy, zalewamy na noc wodą. Gotujemy około 30 min z zielem angielskim,liściem laurowym i majerankiem. Na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodajemy na patelnię pokrojoną w kostkę kiełbasę i 2 połówki cebuli. Całość wlewamy do zupy. Gotujemy około 25 min. Następne dodajemy przecier pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 31.08.2016 11:34
bardzo dobra
Ania321 29.08.2016 11:37
Coś, co bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak