Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 400 g
kiełbasa śląska 2 szt
boczek wędzony 200 g
cebula 1 duża
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę zalać wodą i zostawić na noc. Zlać wodę i zalać świeżą. Zagotować, posolić i gotować do miękkości.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Cebulę pokroić w piórka, a boczek w kostkę. Razem Podsmażyć na patelni.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto
4
Fasolę, kiełbasę i boczek z cebulą wymieszać. Razem poddusić.
Krok 4 - Fasolka po bretońsku foto
5
Dodać koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek i wymieszać.
Krok 5 - Fasolka po bretońsku foto
6
Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem
Krok 6 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.01.2016 19:21
bardzo lubię fasolkę po bretońsku
bertpvd 22.01.2016 09:31
uwielbiam fasolkę w takim wydaniu
Franciszek 22.01.2016 01:01
moje ulubione danie
misia123410 21.01.2016 21:10
Same pyszności tutaj widzę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak