Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 paczka
kiełbasa wędzona 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoik
cebula 1 duża
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Żeby przygotować fasolkę po bretońsku należy najpierw zalać fasolę wodą i odstawić na całą noc. Na drugi dzień odlej wodę, w której fasola się moczyła, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim i kiełbasą .
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Ugotowaną kiełbasę wyciągam z garnka . Kroję w kostkę kiełbasę , cebulę
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
podsmażam na patelni cebulę z kiełbaską
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto
4
Podsmażoną cebulkę z kiełbasą do daję do fasolki . Przyprawiam solą , pieprzem i koncentratem pomidorowym .Zasmaż mąkę na smalcu, dodaj do fasolki .
Krok 4 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.03.2015 10:21
bardzo lubię :)
w mojej kuchni 28.03.2015 02:14
takie jedzonko syte lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak