Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa śląska 400 g
boczek wędzony 150 g
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 200 g
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
czosnek ząbki 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę opłukać, wrzucić do garnka .
Zalać 3 litrami wody i pozostawić na całą noc.
Następnie wylać wodę , w której moczyła się fasola i wlać świeżą.
Dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól i gotować aż fasola będzie miękka.
Boczek,kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.
Podsmażyć na patelni, a następnie dołożyć do garnka z fasolką.
Dodać przecier pomidorowy,czosnek drobno posiekany , majeranek i chwilę gotować.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 19.10.2015 22:38
smakowita fasolka
joanna43 22.02.2015 17:03
uwielbiam taka fasolkę
RenataZ-et 22.02.2015 16:40
uwielbiam taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak