Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa 300 g
boczek 100 g
koncentrat pomidorowy 200 g
cebula 1
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę włożyć do garnka, zalać wodą i odstawić na 12 h. Następnie odlać wodę. Zalać fasolę wodą, lekko osolić i zacząć gotować.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Obrać cebulę i czosnek. Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Na patelnię włożyć boczek i podsmażyć go, następnie wrzucić kiełbasę i cebulę i smażyć wszystko razem.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Do fasoli dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko wymieszać. Następnie dodać podsmażony boczek, kiełbasę i cebulę. Wrzucić posiekany czosnek. W razie potrzeby dolać szklankę wody.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto
4
Wszystko gotować tak długo, aż fasola będzie miękka. Gotowe!
Krok 4 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

turkus3 12.01.2015 20:46
pychota :-)
w mojej kuchni 12.01.2015 18:45
lubię z bułką
dodi 12.01.2015 13:16
pysznosci, mniam
jasiek 12.01.2015 13:08
bardzo smaczna
Wafelek2601 12.01.2015 12:43
Uwielbiam fasolkę po bretońsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak