Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 500 g
kiełbasa 400 g
wędzonka 150 g
przecier pomidorowy 60 g
ketchup pikantny 4 łyżki
ząbek czosnku 2
cebula 1
mąka 1 lyzka
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalewamy zimną wodą i moczymy, najlepiej jak zostawimy na całą noc. Następnie w tej samej wodzie gotujemy fasolę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, kroimy również wędzonkę oraz kiełbasę i podsmażymy na oleju. Dodajemy cebulę i mięsa do gotującej się fasoli. Doprawiamy przecierem pomidorowym, ketchupem, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotujemy, aż fasola będzie miękka. Na tłuszczu pozostałym po smażeniu kiełbasy i wędzonki dodajemy mąkę. Pod koniec gotowania zaprawiamy nią fasolę, przyprawiamy potrawę solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.12.2014 09:43
Uwielbiam fasolke , robie co 2 tygodnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak