Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 700 g
kiełbasa 200 g
boczek 200 g
koncentrat pomidorowy 2 słoiczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
papryka mielona
majeranek
olej do smażenia
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyć na ok 2-3 godz w wodzie
Krok 1 - fasolka po bretońsku foto
2
Po tym czasie nastawić fasolę i gotować.dodać ziele ang i liść laurowy
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i podsmazyć na patelni
Krok 2 - fasolka po bretońsku foto
3
Gdy fasola będzie już miękka dokładamy podsmażoną wędlinę i razem gotujemy.w tym czasie dodajemy już przyprawy -sol,pieprz,i paprykę
Krok 3 - fasolka po bretońsku foto
4
Koncentrat pomidorowy podsmazyć na patelni ,a nastepnie dodać do fasolki.Na koniec dodać odrobinę cukru i majeranek
Krok 4 - fasolka po bretońsku foto
5
Fasolkę podajemy z pieczywem
Krok 5 - fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 25.01.2014 10:43
pyszna fasolka
kriko 23.01.2014 11:45
bardzo lubie
Wiesława1 23.01.2014 09:22
bardzo lubię
Rafał10 21.01.2014 12:12
ale dawno jej nie jedliśmy! Chyba czas najwyższy ją zrobić :)
Megg 21.01.2014 10:23
smaczna taka fasolka
MarchiochaKucharzy 21.01.2014 10:13
idealna na taka pogodę :)
dodi 21.01.2014 10:02
lubię fasolkę
kasiaw 21.01.2014 09:38
uwielbiam fasolkę po bratońsku
Magula 21.01.2014 07:56
Sycące danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak