Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
kiełbasa śląska 70 dag
koncentrat pomidorowy 30 dag
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
olej do smażenia
papryka mielona
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę wypłukać i zalać wodą -najlepiej zrobić to na noc.
namoczoną fasolę gotować w wodzie w której się moczyła,dodając ziele angielskie i liść laurowy
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju,dodać paprykę mieloną Podsmażona kiełbasę dodać do miękkiej już fasoli.Teraz przyprawić solą i pieprzem
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Na patelni przesmażyć koncentrat pomidorowy,który następnie dodać do fasolki z kiełbasą.Całość jeszcze doprawić do smaku i dodać odrobinę cukru dla złamania smaku.Na koniec dodać majeranek
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.01.2014 00:43
bardzo lubię taką fasolkę
adelajda 30.10.2013 09:10
smaczna fasolka :)
Łucja 28.10.2013 10:26
uwielbiam :)
okrysia 26.10.2013 11:47
SMACZNE TO!
Cranberry 25.10.2013 09:33
Mniam chętnie bym zjadła
gosia56 24.10.2013 20:06
pyszna fasolka
kriko 24.10.2013 19:15
oj dawno nie jadłem
Dorota37 24.10.2013 18:52
fajna fasolka
nutellla 24.10.2013 18:25
bardzo lubię
Gracer 24.10.2013 17:10
to jest pyszne
Wiesława1 24.10.2013 16:39
bardzo lubię taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak