Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 3 szklanki
kiełbasa śląska 4 szt
boczek 200g
żeberka 300 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalewamy wodą i moczymy całą noc, następnego dnia fasolę gotujemy w wodzie w której się moczy jeżeli jest jej mało dolewamy świeżej, dodajemy żeberka, liść laurowy oraz ziele angielskie i łyżeczkę soli - gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem do miękkości fasoli, w tym czasie kroimy kiełbasę i boczek, przesmażamy na patelni, dodajemy do fasolki, dodajemy również koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą pieprzem i majerankiem, gotujemy razem około10 minut, podajemy na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 02.09.2013 13:45
mniam :):)
Aannkaa82 01.09.2013 19:49
Bardzo lubie taką fasolke.
mysza75 22.06.2013 12:18
Bardzo lubię fasolkę, wygląda pysznie z żeberkami to już poezja :-)
Alex_M 17.06.2013 09:33
uwielbiam!
Konczi 04.06.2013 16:16
uwielbiam taka fasolke
marcia7 04.06.2013 14:08
dobre danie na każda okazję
Megg 04.06.2013 13:00
pyszna fasolka!!!
Marta1986 04.06.2013 12:27
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak