Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
kiełbasa śląska 3 laski
cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
majeranek do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolkę przepłukać, zalać wodą i pozostawić najlepiej na całą noc ( napęcznieje, skróci się jej czas gotowania ).
Następnego dnia ugotować do miękkości w tej wodzie, w której się moczyła dodając liść laurowy, ziele angielskie i sól.
Na patelni zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć. Dodać do fasolki i gotować przez 5 - 10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy (ja daję 3/4 słoiczka ) i jeszcze chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem , magi, majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.03.2013 16:01
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak