fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka biała z puszki

    370 g
  • przecier pomidorowy

    200 ml
  • koncentrat pomidorowy

    80 g
  • śmietana 12-procentowa

    100 g
  • mąka pszenna

    15 g
  • woda

    200 ml
  • włoszczyzna suszona

    15 g
  • kiełbasa zwyczajna

    220 g
  • cebula biała

    100 g
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • pieczywo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - fasolka po bretońsku foto
Najpierw należy drobno pokroić cebulkę i kiełbaskę.
Krok 2 - fasolka po bretońsku foto
Na oliwie należy osmażyć cebulę i kiełbaskę.
Krok 3 - fasolka po bretońsku foto
gotujemy wodę z ziarenkami smaku.
Krok 4 - fasolka po bretońsku foto
mieszamy koncentrat pomidorowy z przecierem pomidorowym i przelewamy do wody. Tak samo mieszamy śmietanę z mąką i 3 łyżkami gorącej wody z koncentratem.
Krok 5 - fasolka po bretońsku foto
Wszystko delikatnie łączymy i mieszamy.
Krok 6 - fasolka po bretońsku foto
Wszystko mieszamy i dodajemy fasolkę z puszki. Dodajemy do smaku sól i pieprz do smaku.
Krok 7 - fasolka po bretońsku foto
I tak wygląda efekt końcowy. Fasolka chyba najlepiej smakuje z klasyczną białą świeżą bułką.

SMACZNEGO:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 11.03.2013 11:08
dodaje jeszcze sporo boczku
Zosia1 10.03.2013 21:53
uwielbiam fasolkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat