Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 30 dag.
cebula 1 szt.
koncentrat pomidorowy 5 dag.
kiełbasa 20 dag.
czosnek 3 ząbki
Sól, pieprz, majeranek do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyłem w przegotowanej,ostudzonej wodzie(na noc).Ugotowałem w tej samej wodzie co się moczyła.Cebulę pokroiłem w kostkę.Podsmażyłem na oleju wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą.Dodałem koncentrat,wymieszałem i dodałem makę,wymieszałem.Następnie dodałem do fasoli.Wymieszałem.Dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.Wymieszałem.Wszystko razem gotowałem jeszcze na wolnym ogniu przez 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 26.04.2013 07:22
Uwielbiam fasolkę po bretońsku :)
mic 13.04.2013 20:19
sam bym ją skonsumował zdecydowanie
Henryka2 07.03.2013 18:32
Apetyczna ta fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak