Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,6 kg
kiełbasa zwyczajna 0,2 kg
wędzonka 0,3 kg
Liść laurowy suszony Prymat
olej do smażenia
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
majeranek
ziele angielskie
przecier pomidorowy
pietruszka zielona
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Namoczoną gotować w wodzie, w której była moczona. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Przyprawiamy przyprawą do zup. Gdy będzie obgotowana, dodajemy pokrojoną w kostkę wędzonkę i tak gotować aż fasola będzie miękka.
Cebulę pokroić w półkrążki, kiełbasę w kostkę. Na patelnię wlać olej i smażyć na niej cebulę do zeszklenia. Dodać kiełbasę i rozgnieciony czosnek. Smażyć około 5 minut na średnim ogniu. Na patelnię dodać przecier pomidorowy i podgrzewać, aż się zagotuje.
Zawartość patelni dodać do ugotowanej fasoli i wymieszać. Dusić na wolnym ogniu około 15 minut. Na koniec dodać majeranek, chwilę gotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 01.02.2013 08:54
dziękuję Wam moi drodzy za miłe słowa
ONY_za_kare 27.01.2013 13:41
bardzo lubie!
artur7 27.01.2013 13:07
uwielbiam
Miki 27.01.2013 12:53
super
Laila2786 27.01.2013 12:25
co za pyszności tu widzę
SylwiaMagdaSabin 27.01.2013 12:22
można też dodać marchewkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak