Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 500 g
Liść laurowy suszony Prymat
podwawelska 1 szt
parówki 2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyzeczki
bazylia
tymianek
sól
pieprz
kabanos 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę namaczamy na całą noc, następnie dodajemy do niej liść laurowy i ziele angielskie oraz solimy - gotujemy pod przykryciem około 2 godziny po czym wyłączamy grzanie i zostawiamy na godzinę aby fasola zmiękła
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
wszystkie wędliny kroimy w kostkę bądź w krążki
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Fasole ponownie podłączamy na małym ogniu, dodajemy wędlinę
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto
4
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zioła
Krok 4 - Fasolka po bretońsku foto
5
Fasolkę gotujemy z przyprawami około 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem
Krok 5 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 24.02.2014 08:42
bardzo lubię
gibli 24.01.2014 08:31
dawno już nie robiłam:)
MagdaXXX 25.05.2013 19:42
o dawno nie jadłam
Rafał10 29.01.2013 20:22
oj uwielbiam !
Alex_M 29.01.2013 12:06
uwielbiam!
Bernadeta1 28.01.2013 13:29
bardzo smaczna
Norgiusz 25.01.2013 17:10
bardzo lubie
Poison1988 23.01.2013 16:40
też mam dzisiaj fasolkę :)
Mira85 23.01.2013 16:10
swietne
Kasnaj 23.01.2013 15:11
mniam
ONY_za_kare 23.01.2013 14:32
musi być pyszna
Klisza 23.01.2013 14:30
uwielbiam
Noruas 23.01.2013 13:54
fajne, z parówka jeszcze nie jadałam.
ilka_86 23.01.2013 13:22
uwielbiam taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak