Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
kiełbasa 3 sztuki
boczek 20 dkg
przecier pomidorowy
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę moczymy w wodzie całą noc.
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę, przysmażamy.
Dodajemy do garnka z fasolą, wrzucamy kilka ziaren ziela angielskiego i 2 liście laurowe i gotujemy około 2 godzin, aż fasolka będzie miękka.
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 19.11.2012 16:41
lubię fasolkę
MAR3STA 19.11.2012 16:41
lubię fasolkę
Zdzisław 30.10.2012 16:04
tez lubię taka fasolę
Iwka 29.10.2012 17:00
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak