Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
kiełbasa podwawelska 40 dkg
mięso wieprzowe bez kości 40 dkg
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ząbek czosnku 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
skóra z wędzonego boczku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

jaśka moczę przez całą noc. na drugi dzień, płucze , wrzucam do garnka , zalewam wodą, dodaje włoszczyznę , ziele, listek, czosnek,skórkę z boczku
i gotuje do miękkości. mięso gulaszowe kroje w kostkę i podduszam na małej ilości oleju. kiełbaske kroję i podsmażam ( bez tłuszczu).
gdy fasola jest miękka, wyjmuje włoszczyznę i skórkę, ubieram ok szklanki fasoli ( będzie potrzebna za chwilę ) . dodaje mięsko i podsmażona kiełbaskę, koncentrat pomidorowy. szklankę fasoli przecieram przez sitko, dzięki czemu nie muszę już robić zasmażki, a fasolka jest ciut gęstsza. doprawiam do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 13.04.2013 09:09
też lubię taką
monisia1977 20.10.2012 05:25
uwielbiam
Monika111 19.10.2012 22:30
mmm uwielbiam! :)
sara1 19.10.2012 22:09
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak