Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1 opakowanie
żeberka
kiełbasa śląska 2 szt
Majeranek suszony Prymat
boczek wędzony
marchew 2 szt
włoszczyzna
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz
przecier pomidorowy 1 słoiczek
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę (0,5kg) dzień wcześniej zamoczyć w wodzie.
Krok 1 - fasolka po bretońsku  foto
2
Do garnka włożyć posolone żeberka. Dodać ziele angielskie, liść laurowy. Dodać pokrojoną w talarki marchew i włoszczyznę. Wsypać wcześniej namoczoną fasolkę. Zalać wszystko wodą. Gotować na małym ogniu około 2 godziny, aż fasola i mięso będzie miękkie.
Krok 2 - fasolka po bretońsku  foto
3
Na patelni przypiec kiełbaskę z boczkiem wędzonym. Następnie dodać je do zupy.
Krok 3 - fasolka po bretońsku  foto
4
Zupę zagotować.
Krok 4 - fasolka po bretońsku  foto
5
Zupę zaklepać mąką. Przelać do talerza. Smacznego.
Krok 5 - fasolka po bretońsku  foto
6
Po ugotowaniu wyjąć żeberka i mięso pokroić w drobną kostkę. Następnie dodać 1 słoiczek przecieru pomidorowego.
Krok 6 - fasolka po bretońsku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.09.2014 09:22
dzisiaj tez u nas fasolka ;-)
Jadwiga/Jaga85 23.09.2014 19:40
Oj bardzo lubię!
Adam/ZUB3R 23.09.2014 17:39
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak