Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka pikantna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 150 g
boczek wędzony 50 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka pikantna

Fasole namaczamy, najlepiej przez całą noc.
Następnie gotujemy do miękkości, pod koniec dodając soli.
Boczek kroimy w plastry i wytapiamy na patelni.
Wytopiony boczek ściągamy z patelni i wrzucamy na nią fasolę.
Dodajemy dużo pieprzu i mieszamy.
Wykładamy na talerz i posypujemy boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.03.2017 20:28
Apetyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak