Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka na gęsto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś ok 1/2 kg
kiełbasa wiejska ok 50 dag
kości wędzone ok 30 dag
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie ok4 kulki
koncentrat pomidorowy ok 1 1/2 słoiczka
majeranek
sól
pieprz
cukier
Papryka ostra mielona Prymat
olej
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka na gęsto

Fasolkę wypłukać i zalać wodą na 5-6 godz najlepiej na noc. Wodę z moczenia odlać, zalać świeżą wodą i postawić do gotowania. Dodać kość, ziele angielskie, liść laurowy , posolić i gotować.
Cebulę pokroić, sparzyć wrzącą wodą i osączyć. Kiełbasę pokroić i przesmażyć razem z cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć mąką i dobrze wymieszać, dodać do fasoli.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić przyprawami do smaku. Gotować do miękkości.
Podawać pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 18.02.2017 10:33
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak