Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 gram
przecier pomidorowy 70 gram
pomidory krojone z puszki 400 gram
Goździki całe Prymat 4
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
ryż 300 gram
fasola czerwona z puszki 660 gram
boczek 150 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: fasola z ryżem

1.Roztop masło na patelni i usmaż cebulę. Usmaż boczek, następnie dodaj do cebuli.
2.Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę pomidory, 200 ml ciepłej wody, kostkę bulionu, goździki, liść laurowy i gałkę muszkatołową, doprowadź do wrzenia.
3.Duś przez 15 minut na małym ogniu.Ewentualnie dolej trochę więcej wody, jeśli zbyt dużo odparowała.
4.Ugotuj w międzyczasie ryż według wskazówek na opakowaniu. Dodaj odsączoną fasolę, sól i pieprz do smaku. Nakładaj ryż na talerze a na nią pomidorowy sosik z fasolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 12.09.2013 08:16
oryginalny przepis
Bernadeta1 03.05.2013 00:21
ciekawy przepis
pestka 26.01.2013 11:31
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak