Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z patelni ze szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami

5.0
(24)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pomysł na białą fasolę jaś? Proszę bardzo! Fasola z patelni ze szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami.

Składniki:

fasola Piękny Jaś 300 gramów
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
szpinak 200 gramów
oliwki zielone 10 sztuka
czarne oliwki 10 sztuka
pomidory suszone z ziołami Smak 6 sztuka
Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat 2 łyżki
orzeszki ziemne 1/2 szklanki
rodzynki sułtańskie 1/2 szklanki
bazylia 1 pęczek
parmezan starty 1/2 szklanki
olej z suszonych pomidorów do smażenia

Do smaku:

Chili z solą morską Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

W przepisie została użyta fasola odmiany Piękny Jaś.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z patelni ze szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami

Namoczyć i ugotować fasolę.

Na suchej patelni prażymy orzechy i przekładamy do miseczki.

Na patelni na rozgrzanym  oleju smażymy pokrojone cebule, czosnek, dodajemy fasolę i smażymy około 3 minut.

Następnie dodajemy szpinak, pokrojone oliwki, suszone pomidory i przyprawę do bruschetty, mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy, rodzynki, mieszamy i doprawiamy do smaku.   

Tak przygotowaną fasolę ze szpinakiem i orzechami podajemy posypując bazylią i parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak