Fasola z patelni ze szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pomysł na białą fasolę jaś? Proszę bardzo! Fasola z patelni ze szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Piękny Jaś

    300 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • szpinak

    200 gramów
  • oliwki zielone

    10 sztuka
  • czarne oliwki

    10 sztuka
  • pomidory suszone z ziołami Smak

    6 sztuka
  • Przyprawa do Bruschetty

    2 łyżki
  • orzeszki ziemne

    1/2 szklanki
  • rodzynki sułtańskie

    1/2 szklanki
  • bazylia

    1 pęczek
  • parmezan starty

    1/2 szklanki
  • olej z suszonych pomidorów

    do smażenia

Do smaku:

  • chili z solą morską

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć i ugotować fasolę.

Na suchej patelni prażymy orzechy i przekładamy do miseczki.

Na patelni na rozgrzanym  oleju smażymy pokrojone cebule, czosnek, dodajemy fasolę i smażymy około 3 minut.

Następnie dodajemy szpinak, pokrojone oliwki, suszone pomidory i przyprawę do bruschetty, mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy, rodzynki, mieszamy i doprawiamy do smaku.   

Tak przygotowaną fasolę ze szpinakiem i orzechami podajemy posypując bazylią i parmezanem.

SMAK_PL
W przepisie została użyta fasola odmiany Piękny Jaś.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat