Fasola z baraniną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    50 dag
  • baranina

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • Goździki całe Prymat

    2 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • rosół

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękkości w tej samej wodzie, a gdy jest miękka, osolić. Baraninę oczyścić, umyć, pokroić w kawałki, obrumienić na oliwie z dodatkiem masła, dodać pokrojoną cebulę, skropić rosołem i udusić pod przykryciem. Do na wpół uduszonego mięsa dodać pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek, goździki, liście laurowe i wlać pozostały rosół. Udusić do miękkości, wymieszać z fasolą. Gotową potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 07.07.2013 23:03
ale bym zjadła :)
Katarzyna59 18.02.2013 18:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat