Fasola w szarym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużej fasoli

    400 g
  • cebula

  • mąki

    30 g
  • sól

  • ocet winny

  • cukier

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczyć w wodzie przez 24 h. Ugotować, pod koniec dodać szczyptę soli i cukru. Cebulę posiekać i zrumienić na oleju. Dodać mąkę i zasmażyć. Rozprowadzić wywarem z fasoli. Dodać fasolę i zagotować. Przyprawić do smaku solą, octem i karmelem ( 1 dag cukru zrumienić, rozprowadzić z 3 łyżkami wody i zagotować).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat