Fasola w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    30 dag
  • boczek wędzony

    25 dag
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzki
  • majeranek Prymat

  • sól

  • olej

  • mąka

    1 łyzka.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę dokładnie płuczemy i moczymy przez całą noc. Następnie gotujemy do miękkości. Boczek i cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku, dodajemy do fasoli. Przyprawiamy do smaku, łączymy z koncentratem pomidorowym.Robimy zasmażkę z oleju i mąki, Dodajemy do fasoli, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (52)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 11.08.2012 22:16
super, bardzo lubię takie dania
wiola333 05.08.2012 10:09
pycha
artur7 06.06.2012 10:42
pycha
Katarzyna59 14.05.2012 18:14
apetyczna
MagdaXXX 29.04.2012 20:02
chętnie bym zjadła
anula250 25.04.2012 16:27
pycha
bursztynek 11.03.2012 20:24
mąż uwielbia
Łukasz15 08.03.2012 09:32
pycha
KasiaK90 05.03.2012 11:14
pychotka
senninha 10.02.2012 07:08
rewelacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat